Eveniment inedit la Reșița: audiere publică pentru viitorul municipiului
November 17, 2011
Resitenii fac agenda de lucru
December 11, 2011

REŞIŢA – Aceasta este motivaţia pentru organizarea unei audieri publice la Reşiţa.

„Mi s-a părut o idee interesantă şi un mod de a crea un nou tip de presiune asupra societăţii civile şi spre decidentul politic. Este evident că trebuie să formăm un grup de interese al reşiţenilor. Astfel, trebuie să formăm un grup de iniţiative, cu instituţii reprezentative din Reşiţa, cu oameni care sunt angrenaţi în viaţa societăţii civile, în viaţa economică şi socială a municipiului şi cărora nu poate să le fie indiferent ceea ce se întâmplă în acest oraş“, a explicat Marian Apostol, organizatorulaudierii publice cu tema „Calitatea vieţii în Reşiţa – Locuri de muncă pentru reşiţeni“.

Acţiunea se va desfăşura miercuri, 30 noiembrie 2011, la ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Probleme pot fi găsite pe toate segmentele ce ţin de calitatea vieţii. În cea mai mare măsură, acestea sunt legate de găsirea unui loc de muncă, de o locuinţă de educaţie, sănătate şi aşa mai departe. Astfel, primul subiect a fost cel ce ţine de problema majoră în momentul de faţă – locurile de muncă. Singura armă a societăţii civile este solidaritatea. Am decis să facem altceva decât fac politicienii în campania electorală. Dorim să stabilim concret problemele Reşiţei şi să o facem într-o manieră mai atractivă. Încercăm să formăm un grup care să facă lobby Reşiţei, un portofoliu al societăţii, o agendă a problemelor care caută soluţii. Trebuie să demontăm acest rol contemplativ pe care şi-l asumă societatea şi să ieşim din categoria «oraşului în care nu se întâmplă nimic»“, a mai amintit Marian Apostol.

Până joi erau înscrise peste 25 de intenţii de depoziţie în cadrul audierii, fiecare susţinător având la dispoziţie trei minute pentru susţinerea acesteia. Cel care o susţine nu va fi întrerupt decât în cazul unor întrebări suplimentare pentru o precizie a depoziţiei, în cazul în care deviază de la subiect sau discursul său se transformă în atac.

Membrii comisiei de expertiză, formată din reprezentanţi ai societăţii civile şi reprezentanţi ai întregului eşichier politic vor avea câte cinci minute pentru a prezenta o opinie, după care, la o zi de la încheierea acţiunii, vor fi date publicităţii rezultatele acţiunii. Solicitările pentru depoziţii se mai pot face până în data de 29 noiembrie, la ora 12.00, la sediul Cartel Alfa Caraş-Severin. Informaţii suplimentare pot fi obţinute şi accesând adresa http://audierepublicaresita.blogspot.com/

Flavius Rotariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.