Un proiect dedicat regretatului poet al Reșiței

Strada Ion Chichere prinde contur. A mai apărut o propunere interesantă
November 11, 2015
Dacă nu o stradă, măcar un parc …
November 29, 2015
Strada Ion Chichere, unul dintre proiectele dedicate regretatului poet al Reșiței

Sub genericul “Ion Chichere și locul său în memoria colectivă a reșițenilor” a avut loc sâmbătă o audiere publică prin care s-a propus denumirea unei străzi cu numele poetului.

Au fost prezentate peste 40 de depoziții din partea celor care l-au cunoscut pe poet, dar și din partea unor instituții și ONG-uri printre care amintim: Direcția pentru Cultură Caraș-Severin, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Biblioteca Județeană “Paul Iorgovici”, CNSLR Frăția, Liga Studenților, etc.

… … …

Editorul, criticul și istoricul literar Gheorghe Jurma consideră că societatea locală ar trebui să se mobilizeze și în alte moduri pentru a păstra vie memoria poetului Ion Chichere. Printre aceste moduri se numără reeditarea volumelor de poezie și organizarea unui festival național care să îi poarte numele.

… … …

Depozițiile vor fi analizate și anexate unei propuneri de hotărâre de Consiliu Local și transmise instituției pentru analiză, iar dacă va fi aprobată, una dintre străzile municipiului va purta numele poetului Ion Chichere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.