Dacă nu o stradă, măcar un parc …

Un proiect dedicat regretatului poet al Reșiței
November 22, 2015
Anunț audiere publică în data de 10 decembrie 2017
December 8, 2017
Dacă nu o stradă, măcar un parc din Reșița ar trebui să poarte numele poetului Ion Chichere

Strada Ion Chichere s-ar putea transforma în Parcul Ion Chichere. Aceasta este una dintre concluziile trase în urma raportului de sinteză întocmit după audierea publică de sâmbătă.

… … …

Sâmbătă, în cadrul manifestării “Reșița în 10 dimensiuni”, a avut loc acțiunea “Ion Chichere și locul său în memoria colectivă a reșițenilor”, o inițiativă prin care se propunea denumirea unei străzi cu numele poetului.

… … …

Obiectivul inițiatorilor a fost unul dublu: pe de o parte atragerea atenției asupra lui Ion Chichere, iar pe de altă parte, utilizarea unui instrument democratic din partea societății civile.

“Dacă din punct de vedere administrativ demersul necesar pentru înlocuirea unui nume de stradă cu numele poetului Ion Chichere este foarte dificil de realizat, atunci propunem Consiliului Local Reşiţa ca unul din cele două parcuri existente în Govândari şi care au acelaşi nume, respectiv Parcul Copilului, să fie numit: Parcul Ion Chichere. Ulterior, în acel loc se poate plasa şi un bust al marelui poet” – se artă în raportul de sinteză întocmit de inițiatorii proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.